W naszej stołówce szkolnej przygotowujemy smaczne potrawy według zasad racjonalnego żywienia
w oparciu o zdrowe, naturalne produkty.
Obiady są gotowane codziennie w szkolnej kuchni (nie korzystamy z cateringu!).
Koszt obiadu - 6,00 zł płatne przelewem (za miesiąc z dołu).
Nr konta 12859100070310056390610001
Umowa dostępna jest tutaj.
Jadłospis
15.03.2021 r. – 19.03.2021 r.
Poniedziałek
Zupa szpinakowa z lanym ciastem, jarzynami i zieleniną – 270ml,
Ziemniaki – 200g, zrazy drobiowo – wieprzowe duszone – 100g,
Surówka z selera i jabłka ze śmietaną – 100g.
Kompot owocowy– 200ml, pomarańcza – 1szt.
Wtorek
Zupa ziemniaczana z jarzynami i zieleniną.
Składniki: ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, masło, śmietana 30%, sól morska, pieprz mielony, lubczyk suszony, kurkuma(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), natka pietruszki świeża.
Kasza jęczmienna gotowana
Składniki: Kasza jęczmienna, kasza jaglana, olej kujawski, sól morska,
Pieczeń wieprzowa w sosie
Składniki: mięso wieprzowe od szynki bez kości, olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, sól morska, papryka słodka mielona, kminek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz mielony, (produkty mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu).
Ćwikła z chrzanem
Składniki: buraki czerwone, chrzan tarty(chrzan korzeń, cukier, woda, olej rzepakowy, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, pirosiarczan sodu – substancja konserwująca. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i innych przypraw używanych w zakładzie), sok z cytryny, cukier, sól morska,
Kompot owocowy
Składniki: jabłko, malina mrożona, cukier,
Gruszka
Jogurt owocowy
Składniki: jogurt, owoce 9%,(maliny, sok malinowy z koncentratu), cukier, koncentrat soku z buraków czerwonych, aromat, zawiera składniki pochodzące z mleka oraz żywe kultury bakterii
Środa
Zupa z dyni z makaronem i zieleniną.
Składniki: dynia mrożona, marchew, makaron(mąka z pszenicy durum, woda), pietruszka, seler, mąka pszenna, masło, śmietana 30%,sól morska, carry(sól, kurkuma, kolendra, czosnek, kmin rzymski, gorczyca biała, cynamon, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili, Produkt może zawierać seler, soję, zboża zawierające gluten), pieprz mielony, imbir, kurkuma(produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), czosnek świeży, natka pietruszki świeża,
Ziemniaki z masłem
Składniki: ziemniaki, masło, sól morska.
Kotlet z indyka smażony
Składniki: filet z indyczki świeży, jaja, bułka tarta, mąka pszenna, olej uniwersalny, sól morska.
Sałata lodowa z prażonym słonecznikiem i olejem.
Składniki; sałata lodowa, sałata rukola, słonecznik łuskany, olej kujawski, sól morska, cukier, tymianek, rozmaryn,(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), sok z cytryny.
Woda niegazowana Żywiec Zdrój
Klementynka
Czwartek
Żurek z jajkiem, ziemniakami, wędliną, jarzynami i zieleniną
Składniki: jajko, ziemniaki, żurek w butelce(woda, mąka żytnia, ortęby pszenne, płatki owsiane, świeży czosnek), szynka zadnia(mięso z szynek wieprzowych 95%,sól peklująca, emulgatory E451a, ), marchew, śmietana 30%, pietruszka, seler, śmietana homogenizowana 18%, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, tymianek, pieprz mielony, lubczyk suszony(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), zielona pietruszka świeża, czosnek świeży.
Łazanki z kapustą i cebulą
Składniki: kapusta biała, boczek wędzony(boczek wieprzowy 100%,sól peklująca, emulgatory E451a, przyprawy naturalne), cebula, masło, sól morska, pieprz mielony, lubczyk suszony(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu).
Kompot owocowy
Składniki: jabłko, truskawka mrożona, cukier,
Banan
Piątek
Zupa ogórkowa z ryżem, jarzynami i zieleniną – 270ml.
Ziemniaki – 200g, ryba w cieście naleśnikowym – 100g,
Warzywa duszone z masłem – 100g,
Kompot owocowy – 200ml, jabłko – 1szt
HARMONOGRAM PRZERW OBIADOWYCH*:
W GODZ. |
PONIEDZIAŁEK |
WTOREK |
ŚRODA |
CZWARTEK |
PIĄTEK |
10.45 – 11.10 |
1A, 3A |
1A, 2A, 2B |
1A, 3B |
2A, 3B |
3A, 1B |
11.25 – 11.45 |
2A, 2B |
1A, 3A, |
3A, 2A |
2B, 1B |
3B, 2A |
12.00 – 12.15 |
1B, 3B |
3B, 1B |
1B, 2B |
1A, 3A |
1A, 2B |
12.30 – 12.45 |
4A, 6A |
4A, 6A |
4A, 6A |
4A, 6A |
4A, 6A |
13.30 – 13.45 |
7A |
7A |
7A |
7A |
7A |
* klasy 1 - przerwa trwa 20 min,
klasy 2-7 - przerwa trwa 15 min.