foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Nasza szkoła jest miejscem, w którym proces nauczania - uczenia się stanowi radosne przeżycie dla uczniów i nauczycieli. Osiągamy to, stosując metody i techniki przyspieszonego uczenia, dzięki którym pomagamy każdemu dziecku rozwijać się na miarę swoich możliwości.

Stołówka

 

 

 

W naszej stołówce szkolnej przygotowujemy smaczne potrawy według zasad racjonalnego żywienia
w oparciu o zdrowe, naturalne produkty.

 

 

 

 

Obiady są gotowane codziennie w szkolnej kuchni (nie korzystamy z cateringu!).

Koszt obiadu - 6,00 zł płatne przelewem (za miesiąc z dołu).

Nr konta 12859100070310056390610001

Umowa dostępna jest tutaj.

 

 

             

                                                                              

Jadłospis

15.03.2021 r. – 19.03.2021 r.

Poniedziałek

                 Zupa szpinakowa z lanym ciastem, jarzynami i zieleniną – 270ml,

                 Ziemniaki – 200g, zrazy drobiowo – wieprzowe duszone – 100g,

                 Surówka z selera i jabłka ze śmietaną – 100g.

                 Kompot owocowy– 200ml,   pomarańcza – 1szt.      

                  

Wtorek  

Zupa  ziemniaczana  z  jarzynami  i  zieleniną.

Składniki: ziemniaki,   marchew, pietruszka, seler, masło, śmietana 30%,  sól morska, pieprz mielony, lubczyk suszony, kurkuma(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu),  natka pietruszki świeża.

Kasza jęczmienna gotowana

Składniki: Kasza jęczmienna, kasza jaglana, olej kujawski, sól morska,

Pieczeń wieprzowa  w sosie

Składniki: mięso wieprzowe od szynki bez kości, olej rzepakowy, cebula, mąka pszenna, sól morska, papryka słodka mielona, kminek, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz mielony, (produkty mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu).

Ćwikła z chrzanem

Składniki: buraki czerwone, chrzan tarty(chrzan korzeń, cukier, woda, olej rzepakowy, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, pirosiarczan sodu – substancja konserwująca. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i innych przypraw używanych w zakładzie), sok z cytryny, cukier, sól morska,

Kompot owocowy

Składniki: jabłko, malina mrożona, cukier,

Gruszka

Jogurt owocowy

Składniki: jogurt, owoce 9%,(maliny, sok malinowy z koncentratu), cukier, koncentrat soku z buraków czerwonych, aromat, zawiera składniki pochodzące z mleka oraz żywe kultury bakterii

 

Środa

Zupa  z  dyni z makaronem  i  zieleniną.

Składniki: dynia mrożona,  marchew, makaron(mąka z pszenicy durum, woda),   pietruszka, seler, mąka pszenna, masło, śmietana 30%,sól morska,  carry(sól, kurkuma, kolendra, czosnek, kmin rzymski, gorczyca biała, cynamon, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili, Produkt może zawierać seler, soję, zboża zawierające gluten), pieprz mielony, imbir, kurkuma(produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), czosnek świeży, natka pietruszki świeża,

Ziemniaki z masłem

Składniki: ziemniaki, masło,  sól morska.

Kotlet z indyka  smażony

Składniki: filet z indyczki świeży,  jaja, bułka tarta, mąka pszenna, olej uniwersalny, sól morska. 

Sałata lodowa z prażonym słonecznikiem i olejem.

Składniki; sałata lodowa, sałata rukola, słonecznik łuskany, olej kujawski, sól morska, cukier, tymianek, rozmaryn,(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), sok z cytryny.

Woda niegazowana Żywiec Zdrój

Klementynka

            

Czwartek

Żurek z jajkiem, ziemniakami, wędliną,  jarzynami i zieleniną

Składniki: jajko, ziemniaki, żurek w butelce(woda, mąka żytnia, ortęby pszenne, płatki owsiane, świeży czosnek), szynka zadnia(mięso z szynek wieprzowych 95%,sól peklująca, emulgatory  E451a, ),  marchew, śmietana 30%, pietruszka, seler, śmietana homogenizowana 18%, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, tymianek, pieprz mielony, lubczyk suszony(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu), zielona pietruszka świeża,  czosnek świeży.

Łazanki z kapustą i cebulą

Składniki: kapusta biała, boczek wędzony(boczek wieprzowy 100%,sól peklująca, emulgatory  E451a, przyprawy naturalne), cebula, masło, sól morska, pieprz mielony, lubczyk suszony(przyprawy mogą zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, mleka(łącznie z laktozą), jaj, soi i glutenu).

Kompot owocowy

Składniki: jabłko, truskawka  mrożona, cukier,

Banan

 

Piątek

             Zupa ogórkowa z ryżem,  jarzynami  i  zieleniną – 270ml.

              Ziemniaki – 200g, ryba w cieście naleśnikowym – 100g,

              Warzywa duszone z masłem – 100g,

              Kompot owocowy – 200ml,  jabłko – 1szt

 

 

HARMONOGRAM PRZERW OBIADOWYCH*:

W GODZ.

PONIEDZIAŁEK

WTOREK

ŚRODA

CZWARTEK

PIĄTEK

10.45 – 11.10

1A,  3A

1A,  2A, 2B

1A,  3B

2A,  3B

3A,  1B

11.25 – 11.45

2A,  2B

1A, 3A,

3A,  2A

2B,  1B

3B,  2A

12.00 – 12.15

1B,  3B

3B,  1B

1B,  2B

1A,  3A

1A,  2B

12.30 – 12.45

4A,  6A

4A,  6A

4A,  6A

4A,  6A

4A,  6A

13.30 – 13.45

7A

7A

7A

7A

7A

* klasy 1 - przerwa trwa 20 min,

  klasy 2-7 - przerwa trwa 15 min.

Regulamin stołówki