foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Nasza szkoła jest miejscem, w którym proces nauczania - uczenia się stanowi radosne przeżycie dla uczniów i nauczycieli. Osiągamy to, stosując metody i techniki przyspieszonego uczenia, dzięki którym pomagamy każdemu dziecku rozwijać się na miarę swoich możliwości.

Stołówka

 

W naszej stołówce szkolnej przygotowujemy smaczne potrawy według zasad racjonalnego żywienia w oparciu o zdrowe, naturalne produkty.

 

Obiady są gotowane codziennie w szkolnej kuchni (nie korzystamy z cateringu!).

 

Tygodniowy jadłospis

Poniedziałek 

23.04

Zupa koperkowa z ryżem i zieleniną – 300ml, pieczywo.

   Ziemniaki – 250g, nóżka z kurczaka pieczona – 150g,

   Mini marchew duszona z masłem – 100g,

    kompot owocowy – 200ml.  pomarańcza – 1 szt.

Wtorek 

24.04

Barszcz czerwony z ziemniakami  i  zieleniną – 300ml.

   Kasza jęczmienna  – 200g, bitki wołowe w sosie  – 100g,

 Surówka z kapusty pekińskiej – 100g,  kompot owocowy  – 200ml.

Środa 

25.04

   Zupa brokułowa z  makaronem  i zieleniną – 300ml.  pieczywo      

    Ziemniaki – 250g, filet z kurczaka w cieście naleśnikowym – 100g,

    Mizeria ze śmietaną – 100g,  kompot owocowy – 200ml.

Czwartek 

26.04

    Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasą i zieleniną – 300ml, pieczywo

    Pierogi leniwe z masłem i cukrem – 220g,

     Koktajl truskawkowy – 200ml.  gruszka – 1szt.

Piątek

27.04

   Zupa pomidorowa z lanym ciastem i zieleniną – 300ml, 

    Ziemniaki – 250g, filet z Dorsza smażony – 100g,

    Sałata lodowa  z olejem i słonecznikiem – 100g,

     Kompot owocowy – 200ml.